Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

postheadericon ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοτική Κίνηση Ραφήνας - Πικερμίου
«ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ».

ΑΝΟΙΧΤΗ      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   
ΑΝΟΙΧΤΗ      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    ΓΙΑ   ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ     


Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, νοιώθουμε την επιτακτική ανάγκη μέσα από θεσμούς συμμετοχής, να συμβάλλουμε για ένα βιώσιμο μέλλον στην κοινωνία του νέου Δήμου μας, σε μια εποχή που η οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική κρίση......
επιδεινώνει τα προβλήματα που αφορούν το μοντέλο ανάπτυξης, την κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής.
Βάζουμε τέλος στην ανοχή μας και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Μας κινητοποιεί η υποχρέωση που έχουμε, να αξιοποιήσουμε την εμπειρία του παρελθόντος, να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον που σήμερα απειλείται από την οικονομική απαξίωση, την έλλειψη  ήθους  και κοινωνικής συνοχής,  τη στιγμή που ξεκινά μια εποχή ανατροπής αυτού του δυσάρεστου  κλίματος.

Μας ευαισθητοποιεί η αγανάκτηση και η οργή των τοπικών κοινωνιών για την απουσία ριζοσπαστικών πολιτικών στην αντιμετώπιση τόσο των συσσωρευμένων προβλημάτων του παρελθόντος όσο και αυτών που προκαλούνται τώρα εξαιτίας της κρίσης.

Είναι σε όλους κατανοητό ότι οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα μας βρουν στο μάτι του κυκλώνα, που δημιουργεί η χειρότερη κρίση που περνάει η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.

Η μεταφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία προς την Τ.Α. , πράγμα που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι πολύ θετικό, τώρα θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σκληρή δοκιμασία του θεσμού  λόγω της έλλειψης των αντίστοιχων πόρων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση όπως ασκείται μέχρι σήμερα έχει χάσει τον ουσιαστικό ανεξάρτητο και διεκδικητικό της ρόλο, διαπλεκόμενη με τις πολιτικές δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να παίξει το ρόλο για τον οποίο συστάθηκε.

Με τη δημιουργία  αυτής της Δημοτικής Κίνησης στον καλλικράτειο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου δηλώνουμε τη δυναμική παρέμβασή μας στα δημοτικά πράγματα, τη συμμετοχή μας στις εκλογές, και τη μετέπειτα συνεχή δράση μας στα κοινά του Δήμου


Ο νέος Δήμος  Ραφήνας - Πικερμίου έχει άμεσα ανάγκη να διοικηθεί από τους ίδιους του τους πολίτες και όχι από πρόσωπα που κοροϊδέψανε ολόκληρες κοινωνίες και είναι ενταγμένα στο άρμα των πολιτικών εκείνων που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση.

           Εμείς οι ενεργοί πολίτες, που υπογράφουμε παρακάτω,
Σας καλούμε
Να στηρίξετε ενεργά αυτή την πρωτοβουλία με τη συμμετοχή σας για να συνδιαμορφώσουμε την πολιτική πρότασή μας για το νέο Δήμο, σε μια ανοικτή γενική συνέλευση που θα οριστεί σύντομα.
Γα να βγούμε επιτέλους από το τέλμα και το αδιέξοδο που μας έχει οδηγήσει μια καταδικασμένη πολιτική, έχοντας στο νου μας τις παρακάτω αρχές για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα ελπιδοφόρα  προοπτική.

Βασικές αρχές του νέου δημοτικού σχήματος:

1.    Εντιμότητα και Καθαρότητα απέναντι στο δημότη.
2.    Ουσιαστική ένωση του κοινωνικού ιστού των Πολιτών            Ραφήνας – Πικερμίου.
3.    Εξάλειψη των σχέσεων διαπλοκής.
4.    Συμφωνημένη εναλλαγή στις θέσεις ευθύνης.
5.    Προώθηση των ενεργειών για την υλοποίηση αποχετευτικού συστήματος.
6.    Προστασία του δομημένου χώρου, των ελεύθερων χώρων της  γεωργικής γης και του φυσικού περιβάλλοντος, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του δημότη.
7.    Δημιουργία και αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δημότη και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής του.
8.    Ανάδειξη και προβολή της ιδιαίτερης φυσικής και ιστορικής φυσιογνωμίας κάθε ξεχωριστής περιοχής του Δήμου μας.   
9.    Παιδεία με ποιότητα, χωρίς αποκλεισμούς, προσανατολισμένη στο αειφόρο σχολείο.                                    
10. Βιώσιμη κινητικότητα (κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων με ασφάλεια και υποδομές).
11. Ουσιαστική συμμετοχή των δημοτών και ειδικά της νεολαίας  στα κοινά του Δήμου μας.
12. Ήπια ανάπτυξη με σχεδιασμό και όρια.
13. Διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων.
14. Ανάπτυξη της ανταλλακτικής οικονομίας ιδιαίτερα για τους                           νέους και τους ανέργους.

Ελάτε να οργανωθούμε σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ενεργών πολιτών από τη βάση, να βοηθήσουμε να φυσήξει αέρας  αλλαγής  συμμετοχής και ελπίδας στον Δήμο μας.

Αυτή τη φορά θα είμαστε εδώ και αυτό δεν είναι προειδοποίηση είναι απειλή γι αυτούς που καθημερινά ευτελίζουν τη ζωή μας.

 Για την ηλεκτρονική συμμετοχή, E-mail oikopolisR.P@gmail.com τηλεφωνική επικοινωνία    6936001169 και 6977436038

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


Αλεξοπούλου Πόπη
Αρζόγλου Κώστας
Γκινοσάτης Γιάννης
Γκινοσάτης Παναγιώτης
Γουναράκη Ματούλα
Ιωακειμίδης Θοδωρής
Καλαποθάκης Δημήτρης
Καραλιά Αδαμαντία
Καρποδίνης Χρίστος
Καψιμάλλη Μαρία
Κωστάκης Αργύρης
Λουκάτος Κωνσταντίνος
Μερτίρης Γιώργος
Μουρκάκος Θεοχάρης
Παπαπαύλου Θοδωρής
Παπαστεφάνου Γιώργος
Πιστέντη Μαρία
Σκέτζος Αντρέας
Σταθοπούλου Ελένη
Χατζηχαραλάμπους Νίκος

Σε επόμενη ανακοίνωση θα ακολουθήσει νεότερη λίστα με υπογραφές στήριξης προς την Δημοτική κίνηση Ραφήνας – Πικερμίου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»

0 σχόλια:

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.