Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

postheadericon Οι μεθοδεύσεις για το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» εκφράζει  την έντονη δυσαρέσκεια της για την τροπή και την μεθοδολογία με την οποία ο Δήμαρχος κ. Χριστόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Βλαχάκης μεθόδευσαν έτσι  τα πράγματα  ώστε να μην μπουν  εντός της ημερησίας διατάξεως του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου, τα θέματα για τον Βιολογικό Καθαρισμό Ραφήνας - Πικερμίου και  του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
Τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: Μετά από τα αιτήματα του συνδυασμού μας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βλαχάκης  την Πέμπτη 13/1/ 2011, μας κοινοποίησε έγγραφο με το οποίο μας έλεγε ότι δεν υπάρχει μελέτη για ΚΕΛ Ραφήνας, αλλά Προμελέτη.  Κατόπιν τούτου, ζητήσαμε αντίγραφο αυτής της προμελέτης, ή τη δυνατότητα (λόγω του όγκου του φακέλου) να την επεξεργαστούμε στα γραφεία του Δήμου, πράγμα που συμφωνήθηκε να γίνει την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011.
Μετά από ενημέρωση από τον κ. Βλαχάκη και λόγω άλλων υποχρεώσεων του, η συνάντηση αυτή μετατοπίστηκε για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011.
Την Δευτέρα 17/1 επισκεφτήκαμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Στέφο  για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να μπουν τα θέματα των αιτημάτων μας στην ημερήσια διάταξη. Ο Πρόεδρος, κρίνοντας την σοβαρότητα των αιτημάτων,  μας εξήγησε ότι δυνατότητα να συζητηθούν τα αυτά  ήταν μόνο προ ημερησίας διάταξης  ή αλλιώς μετά από  έγκριση του Δημάρχου. Για το λόγο αυτό  ο κ. Στέφος ζήτησε ραντεβού από τον Δήμαρχο το οποίο και ορίστηκε  στο γραφείο του την Τρίτη 18/1 στις 9:30 π.μ.
Πράγματι, την Τρίτη 18/1 το πρωί, τόσο ο κ. Στέφος όσο και ο κ. Μερτίρης ήταν στο Δημαρχείο περιμένοντας τον Δήμαρχο για το ραντεβού τους. Ένα ραντεβού που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, γιατί ο Δήμαρχος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και παρέπεμψε τον κ. Μερτίρη να συζητήσει το θέμα του ΚΕΛ με τον κ. Βλαχάκη ενώ το ραντεβού αφορούσε άλλο λόγο.
Ο κ. Μερτίρης αποχώρησε από το Δημαρχείο, θεωρώντας ως ανεπίτρεπτο το γεγονός της ακύρωσης του ραντεβού για ένα τόσο σημαντικό για την πόλη θέμα. Επανήλθε όμως στις 12:00 το μεσημέρι με μέλη της θεματικής ομάδας περιβάλλοντος της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» για να μελετήσουν το φάκελο για το τοπικό ΚΕΛ όπως ήδη είχαν συνεννοηθεί με τον κ. Βλαχάκη.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης,   ο κ. Βλαχάκης  ενημέρωσε τον κ. Μερτίρη ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρξε αίτημα του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ για να λάβει αντίγραφο της επικαιροποιημένης εισηγητικής έκθεσης της ΕΥΔΑΠ για  το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στο Πλατύ Χωράφι και ότι αυτό θα το έπραττε σήμερα.
Παράλληλα, απαίτησε η επιτροπή της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» να μελετήσει παρουσία του τον φάκελο για το τοπικό ΚΕΛ. Όταν εξηγήθηκε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, γιατί   σαν επιτροπή θα ήθελαν να συζητούν  χωρίς την παρουσία τρίτου προσώπου, ο κ. Βλαχάκης αρνήθηκε να παραδώσει την μελέτη με το πρόσχημα ότι αυτές τις εντολές έχει και ότι έτσι είθισται για να μην χαθεί κάποιο έγγραφο. Διευκρινίστηκε στον Αντιδήμαρχο ότι εμείς δεν θέλαμε να την πάρουμε μαζί μας, αλλά, ο ίδιος να μας υποδείξει κάποιο χώρο εντός του Δημοτικού Μεγάρου για να την μελετήσουμε, αλλά πάλι μας αρνήθηκε επικαλούμενος τον ίδιο λόγο.
Μετά από αυτό το γεγονός και αφού θεωρήσαμε ότι ήταν ευθέως προκλητικό να μην εμπιστεύεται ο κ. Αντιδήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος ένα Δημοτικό Σύμβουλο με ένα επιστημονικό επιτελείο να επεξεργαστεί την προμελέτη (κατά δήλωση κ. Βλαχάκη) για το ΚΕΛ, η επιτροπή αποχώρησε απαιτώντας να της παραδοθεί φωτοαντίγραφο της μελέτης το οποίο και περιμένουμε.
Τελικά δεν πρόλαβε η επιτροπή να φύγει από το δημαρχείο και παρελήφθη από τον Σύμβουλο μας πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  την Δευτέρα 24/1 και ώρα 19:00, χωρίς να περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη οποιαδήποτε θέματα αφορούν το ΚΕΛ τα οποία ζητήθηκαν από την «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ».
Μετά από όλα αυτά, κρίνουμε και καταγγέλλουμε σαν μεθοδευμένη  αυτή την προσπάθεια από τον Δήμαρχο κ. Χριστόπουλο  και τον Αντιδήμαρχο κ. Βλαχάκη  ώστε να μην συζητηθούν στο προσεχές συμβούλιο τα θέματα του τοπικού ΚΕΛ και του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στο Πλατύ Χωράφι.
Καταγγέλλουμε επίσης τον κ. Βλαχάκη για σκόπιμη ολιγωρία, στο ότι δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα να λάβει αντίγραφο της επικαιροποιημένης εισηγητικής έκθεσης της ΕΥΔΑΠ για  το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στο Πλατύ Χωράφι, όταν ήδη μέρος της  έχει παρουσιαστεί στο διαδίκτυο και όταν το αίτημα της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» έχει σταλεί στο Δήμο στις 14/1/2011.
Η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» δηλώνει ότι το θέμα θα το φέρει προ ημερησίας διατάξεως και ας αναλάβει κάθε Σύμβουλος τις ευθύνες του.
Οι οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις και σχέδια πίσω από τις πλάτες των πολιτών της Ραφήνας και του Πικερμίου, δεν θα περάσουν και η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» θα πρωτοστατήσει  σε θέματα διαφάνειας αλλά και ενημέρωσης των πολιτών για το τι παιχνίδια παίζονται.

 Γραφείο Τύπου ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.