Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

postheadericon Επιστολή Αντιπροέδρου ΤΕΙ για έκθεση Παλαιοντολογικών Ευρημάτων

                                             Προς
                                                    Νομάρχη Ανατολικής Αττικής
                                             κ. Λεωνίδα Κουρή
                                                      Πρόεδρο Κοινότητας Πικερμίου
                                                    κ. Αθανάσιο Αδαμόπουλο


Αξιότιμοι κύριοι,
Προς μεγάλη μας έκπληξη υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι την Τετάρτη 01/12/2010 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής και η Κοινότητα Πικερμίου εγκαινιάζουν Έκθεση Παλαιοντολογικών Ευρημάτων στο κτήριο της Κοινότητας Πικερμίου όπου αναφέρεται ότι «η έκθεση υλοποιήθηκε από το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών». Θεωρούμε απαράδεκτο και αντίθετο με κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας το ότι το ΤΕΙ Αθήνας όχι μόνο δεν έχει επισήμως προσκληθεί στα εγκαίνια της έκθεσης αλλά ούτε καν αναφέρεται η συμβολή του σε αυτήν καθ’ ότι  το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης συμμετείχε με πολλά εκθέματα σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση.
Σας υπενθυμίζουμε το Ιστορικό του όλου εκθέματος για να έχετε σφαιρική άποψη επί του θέματος :
Το ΤΕΙ Αθήνας είχε συνάψει από 14 Απριλίου 2006 προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, τη Κοινότητα Πικερμίου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αττική ανώνυμη Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανατολικής Αττικής με αντικείμενο τη δημιουργία Συλλογής Φυσικής Ιστορίας Πικερμίου. Στα πλαίσια αυτής της σύμβασης το ΤΕΙ Αθήνας ανελάμβανε μέσω του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης την υποχρέωση κατασκευής αντιγράφων απολιθωμάτων του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συντήρηση των αυθεντικών παλαιοντολογικών ευρημάτων στις περιπτώσεις που αυτή απαιτείτο.
     Στις 06/08/2007 συνυπογράφεται  ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Αθήνας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής με αντικείμενο τη κατασκευή εννέα αντιγράφων απολιθωμένων οστών για τη δημιουργία Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Πικέρμι. Το έργο υλοποιήθηκε στο ακέραιο και μάλιστα παρεδόθησαν περισσότερα αντίγραφα από τα συμφωνημένα. Λόγω αδυναμίας εξεύρεσης του κατάλληλου εκθεσιακού χώρου στο χρόνο ισχύος της ως άνω προγραμματικής σύμβασης συνυπογράφεται από όλους τους προαναφερθέντες συμβαλλόμενους,  στις 11/04/2008 παράταση της προγραμματικής σύμβασης με διετή ισχύ με μοναδικό στόχο την εξεύρεση καταλλήλου κτηρίου για τη στέγαση του Μουσείου και την υλοποίηση της έκθεσης. Παρόλα αυτά και πάλι δεν ανευρέθη ο κατάλληλος χώρος από την Κοινότητα Πικερμίου και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής.
Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ηθικής τάξης σύμφωνα με τις αρχές δικαίου και ηθικής που χαρακτηρίζουν τον ακαδημαϊκό χώρο.

    
  
       Με εκτίμηση
  Μιχαήλ Μπρατάκος
Αντιπρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας

postheadericon Παλαιοντολογική έκθεση στο Πικέρμι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» θεωρεί ότι τα σημερινά εγκαίνια της Παλαιοντολογικής έκθεσης στο Πικέρμι είναι μια ενέργεια που βοηθά να έρθει στο προσκήνιο το μεγάλο θέμα του Παλαιοντολογικού Πάρκου.
Η έκθεση αυτή όμως έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, για την μεθοδολογία και τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε, ξεκινώντας από το παιχνίδι μια έκθεση να ονομάζεται Μουσείο, μέχρι τις καταγγελίες που έχουμε λάβει και τις οποίες  διερευνούμε.
Η θέση της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» παραμένει σταθερή, ότι στη περιοχή πρέπει να δημιουργηθεί Παλαιοντολογικό Πάρκο με Μουσείο in situ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα πάρκο που θα δώσει άλλη ώθηση και άλλη μορφή στο νέο Καλλικράτειο Δήμο.

7.000.000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ.

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.