Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

postheadericon ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Π.Ν.Α.


ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Π.Ν.Α.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΙ?


Αντιπροσωπεία της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» αποτελούμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γ. Μερτίρη, την Συντονίστρια της θεματικής ομάδας Υγείας Α. Ασημομύτη και τον Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής Λ. Μαυρομάτη,  πραγματοποίησε  στις 25-2-2011 επίσκεψη εργασίας στο ΠΝΑ για να ενημερωθεί σε πιο σημείο βρίσκεται σήμερα η μετεξέλιξη του Νοσοκομείου.
 Πάρα την ειλημμένη  από το 2004 σχετική Υπουργική Απόφαση για Σύσταση Κέντρου Υγείας στην αστική περιοχή του Δήμου Ραφήνας στις υποδομές του ΠΝΑ, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική δέσμευση από πλευράς Πολιτείας  για τη σύσταση νέου διάδοχου Οργανισμού στο πλαίσιο μετασχηματισμού του Π.Ν.Α., τέτοιου που να διασφαλίζει την ίδρυση μιας νέας Μονάδας Υγείας στην περιοχή, στην οποία θα ενταχθεί και η λειτουργία  των Εξωτερικών Ιατρείων.
Αντίθετα, μέσα στο γενικότερο περιβάλλον οικονομικής δυσπραγίας, περιστολής των δαπανών και συγχωνεύσεων των Δημοσίων Οργανισμών, υιοθετείται  ένα σχέδιο οριστικής παύσης του οργανισμού του ΠΝΑ με την υπαγωγή όλων των Εξωτερικών Δομών και του προσωπικού του Νοσοκομείου, σε κλινικές ευθύνης διαφόρων Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ Αττικής.
Όσον αφορά τα Εξωτερικά Ιατρεία, σχεδιάζεται να υπαχθούν και αυτά στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, χωρίς ακόμη και σήμερα να γίνεται λόγος για έναν κεντρικό σχεδιασμό, μια ουσιαστική και ξεκάθαρη δέσμευση από πλευράς Πολιτείας που θα διασφαλίζει την συνέχιση της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών υγείας και θα απαντά στην ουσιαστική ανάγκη ίδρυσης ενός Νέου Γενικού Νοσοκομείου, είτε έστω ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω υπουργικής απόφασης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας και των κοντινών Κυκλάδων.
Η Δημοτική Κίνηση «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» προκειμένου να λάβει υπεύθυνη ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα πραγματοποίησε συναντήσεις, αρχικά με το Σύλλογο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, από την οποία επιβεβαιώνεται η παραπάνω έκβαση με την υπαγωγή των Εξωτερικών Ιατρείων του ΠΝΑ στο Σισμανόγλειο, μετά την κατάργηση του Οργανισμού του.
 Στην συνάντηση  με  την Διοίκηση η οποία ακολούθησε, ο διοικητής του ΠΝΑ, κος Βασιλόπουλος  διαβεβαιώνει ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην περιοχή, η οποία θα δρομολογηθεί μετά την υπαγωγή των Εξωτερικών Ιατρείων του ΠΝΑ στο Σισμανόγλειο. Δηλώνει δε ότι, η Διοίκηση στηρίζοντας αυτήν την προοπτική  ενισχύει την λειτουργία των  Εξωτερικών Ιατρείων  με τρείς νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη περεταίρω υποστήριξης της λειτουργίας τους από τον Δήμο με την βελτίωση της διασύνδεσης και της  συγκοινωνίας .
Συμπερασματικά για την κίνηση ενεργών πολιτών της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»:
-      Επειδή η διαφύλαξη της λειτουργίας  του συγκεκριμένου φορέα για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας αποτελεί πρωταρχική ανάγκη για τους πολίτες του Δήμου μας και απαιτεί σίγουρα κάτι περισσότερο από προφορικές διαβεβαιώσεις,
-      Επειδή  η αρωγή και η υποστήριξη του Δήμου σε  φορείς παροχής φροντίδας και υγείας θα πρέπει να είναι ουσιαστική και άμεση,
-      Επειδή  η πολιτική δέσμευση για την ίδρυση νέου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική στα πλαίσια του μετασχηματισμού του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής που θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή,  καταγράφεται  ως ρεαλιστικός στόχος,

 Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου  έχει την υποχρέωση να διεκδικήσει το καλύτερο για τους πολίτες του, αξιοποιώντας  όλες τις ευκαιρίες που παρέχει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο όπως διαμορφώνεται από τον Καλλικράτη και την σχετική με την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας  νομοθεσία.

Συντονίστρια  Θεματικής  Ομάδας Υγείας και Κοινωνικής  Πρόνοιας της Δ.Κ. «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ».
 Μίνα Ασημομύτη

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

postheadericon Δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοτική Κίνηση Ραφήνας – Πικερμίου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» και η Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδας,  διοργανώνουν την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο Ραφήνας,  συνάντηση με θέμα: «Δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι». Καλούμε όλους τους Φορείς, Συλλόγους, Δημοτικές Παρατάξεις  της Ραφήνας και του Πικερμίου να παρευρεθούν  και να συμμετέχουν στην διαδικασία οργάνωσης και συντονισμού των ενεργειών που πρέπει να γίνουν.

Για την Δημοτική Κίνηση «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»                          Για την Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδας
      Γιώργος Μερτίρης                                                                             Κωνσταντουράκης Νίκος

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.