Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ιουλία ΜπαλάσκαΠολιτική Επιστήμων, Κοινωνική Ψυχολόγος (D.E.A.), Συστημική Σύμβουλος, Ειδική της Μεθόδου θεατρικής Γραφής & Παράστασης του Θεάτρου ο Κόσμος

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ιουλία Μπαλάσκα έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ψυχολογία (D.E.A.) στη Γαλλία και εξειδίκευση στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική. Έχει εκπαιδευτεί επίσης στη Μέθοδο Θεατρικής Γραφής και Πράξης Zarina Khan στο Παρίσι.

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Γέναθλον, από το 1995, στο πλαίσιο του οποίου δημιούργησε το Θέατρο ο Κόσμος με την ομώνυμη μέθοδο Θεατρικής Γραφής & Παράστασης, που εφαρμόζει με ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Σχεδιάζει και πραγματοποιεί  προγράμματα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης για μαθητές/τριες δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και προγράμματα για την κινητοποίηση των νέων ώστε να αναπτύξουν συνείδηση ενεργού πολίτη.
Εργάζεται ιδιωτικά ως Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Σύμβουλος γονέων.

Από το 1988 έως το 1995, εργάστηκε ως Κοινωνική Ερευνήτρια, Εκπαιδεύτρια σε δημόσιους φορείς, επιστημονική συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για τις Γυναίκες της Μεσογείου.

Έχει γράψει τρία βιβλία: «Το φυλαχτό», Χ. Κατάκη – Ι. Μπαλάσκα – Β. Ρεζίτη, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Σειρά: Ανθρώπινα Συστήματα, Αθήνα 2003
«Νέοι με όνειρο το μέλλον», Ι. Μπαλάσκα - Π. Χραμπάνης, ΓΕΝΑΘΛΟΝ, Αθήνα 2005, με θέμα τη μεθοδολογία για την ενεργοποίηση των νέων.
«Η θάλασσα είναι ζωή… η ζωή είναι θάλασσα», Π. Χραμπάνης – Ι. Μπαλάσκα, ΕΚΘΕ - ΓΕΝΑΘΛΟΝ, Αθήνα 1998, με θέμα την προστασία της θάλασσα, για παιδιά 10-14 ετών.
Έχει συγγράψει, με την Ελεάνα Κουμπή, εκπαιδευτικό υλικό για την αντιμετώπιση περιστατικών εκφοβισμού στα σχολεία, καθώς και την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών.
Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε εθνικά και διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες.
Έχει γράψει δύο παιδικά παραμύθια, τα οποία ανέβασε σε θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο ο Κόσμος: Δώσ’ του χρόνο να γυρίσει, ονειράκι ν’ αρχινήσει και Η λέξη που ξέχασε πώς τη λένε.
Έχει σκηνοθετήσει 38 θεατρικές παραστάσεις των Εργαστηρίων Θεατρικής Γραφής & Παράστασης, που η ίδια συντονίζει.

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.