Κυριακή 1 Απριλίου 2012

postheadericon Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής




ΡΑΦΗΝΑ  1.04.2012                                                   
                                                    ΠΡΟΣ :       Το Δημοτικό Συμβούλιο
                                                                         του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου   
                                           
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:
                 ΘΕΜΑ: Σχετικά με το Κ.Υ. Ραφήνας – Πικερμίου.




   






 



        Από την 1η Μαρτίου 2012 (Ν. 4052, ΦΕΚ 41/01.03.2012)το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έχει καταργηθεί ως ΝΠΔΔ και μετατρέπεται σε απλό Κέντρο Υγείας Ραφήνας- Πικερμίου που διοικητικά ανήκει στο Σισμανόγλειο.
          Όπως είναι γνωστό στο ΠΝΑ έως σήμερα λειτουργεί ένα σύγχρονο και πλήρως οργανωμένο, αναβαθμισμένο Βιοπαθολογικό  Εργαστήριο το οποίο εξυπηρετεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής με τα εξής χαρακτηριστικά :
1) Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη μονάδα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας, με μηχανογραφικό σύστημα  (LIS) και συμμετοχή σε εξωτερικό ποιοτικό έλεγχο που διασφαλίζει αξιοπιστία και ταχύτητα στα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.
2)Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία μόνο το 2011 , εξυπηρέτησε 14.555 άτομα (καθημερινά 60-80 ασθενείς) και διενέργησε 165.204 εξετάσεις.
3)Είναι το μοναδικό δημόσιο εργαστήριο στην περιοχή το οποίο καλύπτει το 90% και πλέον των αναγκών σε εργαστηριακό έλεγχο, δεδομένου ότι εκτελεί ή ακριβέστερα εκτελούσε μέχρι σήμερα, ένα ευρύ φάσμα τουλάχιστον 75 εξετάσεων .   
        Αυτό επέφερε  μεγάλη ανακούφιση αφενός στους πολίτες,  οι οποίοι δεν αναγκάζονταν να δοκιμάζονται  στα  μεγάλα δημόσια Νοσοκομεία το κοντινότερο των οποίων απέχει 25 τουλάχιστον χιλιόμετρα. Αφετέρου τα Νοσοκομεία ως φορείς δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν επιβαρύνονταν και με αυτά τα περιστατικά .
            Σήμερα και συγκεκριμένα μετά τις 13 Μαρτίου 2012 το Βιοπαθολογικό αυτό εργαστήριο παρά τις έγκαιρες αναφορές και επανειλημμένες επισημάνσεις  της Διευθύντριάς του προς τη Διοίκηση του Σισμανογλείου , αδυνατεί να εκτελέσει οποιαδήποτε ανοσολογική εξέταση( για τη διερεύνηση ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο θυρεοειδής, η ηπατίτιδα, ο προστάτης, οι αναιμίες κλπ) αλλά ούτε και απλή καλλιέργεια ούρων, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών αφού οι αιτήσεις για προμήθεια δεν εκτελούνται .
Ήδη εδώ και 6 μήνες δεν εκτελείται η εξέταση ΤΚΕ(Tαχύτητα καθίζησης) ,ενώ το πολύ σε δέκα ημέρες δεν θα εκτελούνται και άλλες απλές και απαραίτητες εξετάσεις όπως: γενική αίματος ,χοληστερίνη, ουρία, σάκχαρο, ουρικό κ.α., λόγω ελλείψεων.
            Η αδράνεια και η εγκληματική αδιαφορία της διοίκησης του Σισμανογλείου, αναγκάζει τους ασθενείς να απευθύνονται σε άλλα  Νοσοκομεία της Αθήνας ή σε ιδιωτικά εργαστήρια με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία, οικονομική επιβάρυνση κλπ.
Πρόκειται για τη χείριστη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, σε μια περιοχή που συνεχώς αυξάνει πληθυσμιακά  και έχει δύσκολη πρόσβαση, λόγω απόστασης, στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
           Με αυτόν τον απαράδεκτο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τρόπο, απαντά η οργανωμένη πολιτεία στην ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και υλοποιεί τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της για δημιουργία αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου αλλά και Νοσοκομείου  στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου.
Εμείς θα εξακολουθήσουμε να παραμένουμε εύπιστοι  θεατές ?  


Για τη Θεματική υγείας
της ”Οικόπολις ”
                                Ασημομύτη Μίνα  

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.