Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

postheadericon Ολοι οι φίλοι στο Λιμένι, να περάσουμε καλά και να βγάλουμε και κανένα φράγκο


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

postheadericon Απόφαση Δ.Σ για τοπικό ΚΕΛ Ραφήνας Πικερμίου-Δελτίο Τύπου


Και ο σκύλος χορτάτος… και η πίττα ολόκληρη…

Χρειάστηκαν 5 ώρες για να βγάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου  ομόφωνη απόφαση για την «μη αποδοχή χωροθέτησης του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι και τη μη εγκατάστασή του εκεί». Μία απόφαση χωρίς ουσία, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η θέση Πλατύ Χωράφι ανήκει στον Δήμο Σπάτων, ο όποιος έχει και την αρμοδιότητα μιας τέτοιας απόφασης.  Μια απόφαση η οποία δεν συνοδεύεται από καμία ενέργεια της Δημοτικής Αρχής ενάντια στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ, ούτε καν εξώδικη διαμαρτυρία.
Δυστυχώς αυτή η απόφαση δεν συμπληρώθηκε από ρητή δέσμευση ότι ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου δεν θα συνδεθεί με το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων(Ραφήνας) έτσι ώστε να γίνεται ασύμφορη η επένδυση της ΕΥΔΑΠ στον συγκεκριμένο χώρο. Παρ΄όλο που και οι τρεις συνδυασμοί (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) συμφωνούν για την αναγκαιότητα δημιουργίας τοπικού ΚΕΛ, δεν ψηφίστηκε ανάλογη απόφαση έτσι ώστε και η ΕΥΔΑΠ να πάρει το μήνυμα αλλά και ο Δήμος να ξεκινήσει -δεσμευόμενος με αυτή την απόφαση- άμεσα τις ενέργειες προς την υλοποίηση της.
Η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» εκτιμά ότι για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο τόσο ο κ. Χριστόπουλος όσο και ο κ. Κεχαγιόγλου υπεραμύνθηκαν τη θέση των προγραμμάτων τους για τοπικό ΚΕΛ, ενώ στην ουσία ο μεν πρώτος μιλώντας περί διαβούλευσης και δημοψηφισμάτων, ο δε δεύτερος δια της φυγής του από το ΔΣ, δίνουν όλο το χρόνο στην ΕΥΔΑΠ να πραγματοποιήσει τα σχέδια της , να χάσει ο Δήμος πολύτιμο χρόνο και τελικά να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων .
Και ο σκύλος χορτάτος… και η πίττα ολόκληρη…
  Εξάλλου, θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το σκηνικό που στήθηκε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο με πρωταγωνιστές ένα προεδρείο που απέτυχε πλήρως στο να διαχειριστεί την συζήτηση, ένα «δήθεν» οργισμένο πολίτη να βρίζει και να διακόπτει όλους τους Συμβούλους, ένα Δήμαρχο που δεν ξεκαθάρισε από την αρχή του Συμβουλίου την θέση του θέλοντας να έχει τον τελευταίο λόγο, ένα πρώην Δήμαρχο που τράπηκε σε φυγή σχεδόν αμέσως μετά την ομιλία του, διακοπή της συνεδρίασης, παρουσία αστυνομίας στο ΔΣ και το σκηνικό συμπληρώθηκε με μια απόφαση που ούτε νομιμοποίηση είχε βάση της ημερήσιας διάταξης.
Η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» εξακολουθεί να εμμένει στην βασική της αρχή ότι ο κάθε Δήμος πρέπει να διαχειρίζεται τα λύματα και τα σκουπίδια του. Για μας το θέμα δεν είναι να φύγουν τα λύματα από το σπίτι μας και ας πάνε όπου θέλουν.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει από σήμερα τις απαραίτητες ενέργειες  επικαιροποίησης και κατάθεσης  μελέτης για τοπικό ΚΕΛ μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες που ορίζονται βάση των προγραμμάτων χρηματοδότησης 2.11 και 28  τονίζοντας ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε ολιγωρία ή αστοχία θα την επιβαρύνει αποκλειστικά. Δεν υπάρχουν άλλοθι.
Η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» από σήμερα ξεκινά  μαζί με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, οργάνωση άμυνας (κινητοποιήσεις, νομική στήριξη, οργάνωση ημερίδων, ενημέρωση κλπ) ενάντια στο ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων που μας έρχεται.
Γραφείο Τύπου ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

postheadericon Συζήτηση σήμερα για το ΚΕΛ

Σήμερα 8/2/2011 και ώρα 7:00 μ.μ, θα συζητηθεί το θέμα του τοπικού ΚΕΛ σε Ραφήνα Πικέρμι, αλλά και η θέση των Δημοτικών παρατάξεων ,για το θέμα του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Όλοι σήμερα στο Δημαρχείο Ραφήνας, για να στηρίξουμε την θέση μας για τοπικό, τριτοβάθμιο,υπόγειο, βιολογικό ,με επαναχρησιμοποίηση του νερού, προς όφελος των Δημοτών.    

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.