Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ!!

Ραφήνα 14/11/2012
.
Η Δημοτική Κίνηση ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, σχετικά με την σχεδιαζόμενη απόλυση διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου ως εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, καταγγέλλει την ψήφιση των αναίσχυντων μέτρων, που συνεχίζουν την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κατάρρευση της χώρας. Η ψήφιση του μακροπρόθεσμου της περασμένης εβδομάδας δεν αποτελεί νίκη της πολιτικής των λύσεων, αλλά ένα χλιαρό τέλος στην τραγική σαπουνόπερα που εξελίχθηκε στη Βουλή.

Η απόλυση των υπαλλήλων αυτών κρίνεται πέρα για πέρα άδικη καθώς πρόκειται για μια ισοπεδωτική και οριζόντια διαδικασία, χωρίς ποιοτικά κριτήρια, χωρίς καμία μελέτη. Επιπλέον ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα, με την αναθεώρηση του θεσμού της διαθεσιμότητας, για επιπλέον απολύσεις υπαλλήλων με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον, ενώ ουσιαστικά δημιουργείται ένα καλάθι, στο οποίο πάλι με οριζόντιο τρόπο  μπορεί να «πεταχτεί» οποιαδήποτε κατηγορία υπαλλήλων μέσα και να οδηγηθεί σε απόλυση μέσω του θεσμού της διαθεσιμότητας.

Ιδιαίτερα για τον Δήμο μας το θέμα έχει σημαντικές επιπτώσεις καθώς πλήττει ιδιαίτερα τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του.

Μια απόλυση στο δημόσιο θα θεωρηθεί μόνο τιμωρία για τους εργαζομένους και δεν θα προσθέσει δημοσιονομικό όφελος στο κράτος, γιατί το μόνο που θα καταφέρει θα είναι η μείωση του χρήματος στην αγορά, μείωση της αγοραστικής ικανότητας του απολυμένου, άρα πολλαπλασιαστικές αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνία με το κλείσιμο καταστημάτων, βιοτεχνιών, εργοστασίων κλπ και αύξηση έμμεσα της ανεργίας. Άρα λύση δεν είναι οι οριζόντιες απολύσεις, αλλά η αξιοποίηση των εργαζομένων για το καλύτερο αποτέλεσμα της εργασίας προς όφελος των πολιτών, η οργάνωση της εργασίας, για να μην υπάρχει αδικία με μειωμένη απόδοση, ο έλεγχος της σπατάλης στην διοίκηση του Δήμου, κλπ.

Το στοίχημα είναι να μοιράσουμε ΟΛΟΙ τη φτώχεια μας και να αντεπιτεθούμε, όχι να ανοίξει ο πόλεμος ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους άνεργους και κάποιοι να εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι τον πλούτο αυξάνοντας την ψαλίδα της αδικίας.

Η ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ συντάσσεται και στηρίζει τις διαμαρτυρίες των υπαλλήλων ΙΔΑΧ και ζητά από την κυβέρνηση την άρση του μέτρου και την Διοίκηση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου να μην το εφαρμόσει.
Ταυτόχρονα να προχωρήσει σε εξορθολογισμό των δαπανών λειτουργίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και να απαιτήσει ΔΥΝΑΜΙΚΑ να εισπράξει τα οφειλόμενα από την κεντρική διοίκηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που ανέλαβε με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Η ασφυξία στην οικονομία παρατείνεται και οι αδιέξοδες πολιτικές επεκτείνονται σε βάθος χρόνου, μεγαλύτερο της δεκαετίας. Και όλα αυτά μέχρι την επόμενη ανοιξιάτικη... διάγνωση, που θα παραδέχεται τη λάθος συνταγή, αλλά θα επιμένει στην πιστή εφαρμογή της, μέσω βεβαίως νέων μέτρων. 
Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν σε  λογικές κοινωνικού αυτοματισμού και χάσουμε την ουσία, που σήμερα είναι να απαντήσουμε  με όρους βιωσιμότητας στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και του παραγωγικού δυναμικού της κάθε περιοχής και της χώρας, με τοπικές και περιφερειακές λογικές, και στην ανάπτυξη Δικτύων Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να μην καταρρεύσει η κοινωνία. 

0 σχόλια:

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.