Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

postheadericon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ Ραφήνας – Πικερμίου τέθηκε, προ ημερησίας αίτημα, από τον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κο Κεχαγιόγλου, για την διερεύνηση της δυνατότητας να συνδεθεί το μελλοντικό δίκτυο ακαθάρτων του δήμου μας με τον κεντρικό αγωγό λυμάτων για τελικό αποδέκτη το ΚΕΛ Ψυτάλλειας.
Δηλώνουμε ευθέως ότι θα συναινούσαμε στην αποχέτευση των Αστικών Λυμάτων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας.
Ο χρόνος και ο τρόπος που τέθηκε το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς και - η ανυπαρξία τεκμηρίωσης, πέραν ενός εσωτερικού εγγράφου της ΕΥΔΑΠ (το οποίο αναιρείται ανά πάσα στιγμή!!) και του εξεφρασμένου ευσεβούς πόθου για την «αναίμακτη» λύση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των αστικών λυμάτων, χωρίς την ύπαρξη πρόσκλησης από μέρους της ΕΥΔΑΠ - μας αναγκάζει να είμαστε επιφυλακτικοί.
Στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν πολλά. Διασταυρωμένες(;) πληροφορίες  μεγαλοπαραγόντων της ΕΥΔΑΠ, των υπουργείων, του ξαδέρφου του τάδε υπουργού, ότι πρέπει να προστρέξουμε για να προλάβουμε να αποχετευτούμε στην Ψυτάλλεια, προτού μας προλάβουν άλλοι, γειτονικοί ΟΤΑ.
Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία και δόθηκε εντολή στον Δήμαρχο να διερευνήσει την δυνατότητα αποχέτευσης στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας. Αναρωτιόμαστε εάν χρειαζόταν έγκριση Δ.Σ για να προχωρήσει ο δήμαρχος στην διερεύνηση της δυνατότητας αυτής, με δεδομένη την πρόσφατη πρακτική της διερεύνησης άλλων δυνατοτήτων (διαδημοτικό ΚΕΛ, Αμερικάνικη εταιρεία για την εφαρμογή συγκεκριμένης τεχνολογίας διαχείρισης) χωρίς έγκριση από το Δ.Σ του δήμου μας.
Ας υποθέσουμε όμως ότι χρειαζόταν απόφαση Δ.Σ.
Στην φάση της διερεύνησης, ζητάμε από τον Δήμαρχο και το ΔΣ να αξιολογήσουν την ύπαρξη των παρακάτω εγγράφων:
1)Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Παλλήνης 2012 - 2014, Άξονας 2
static.diavgeia.gov.gr/doc/45ΨΟΩΞΚ-ΝΘΑ

2)Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Παλλήνης 2012
static.diavgeia.gov.gr/doc/45Ψ6ΩΞΚ-ΘΤΩ

3)Λήψη απόφασης για δημοπράτηση των υποέργων της πράξης με τίτλο: «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης προς Ε.Ε. Λ. Βορείων Μεσογείων» και κωδικό MIS340189.
4)Λήψη απόφασης για δημοπράτηση των υποέργων της πράξης με τίτλο: «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης Δήμου Παλλήνης προς Ε.Ε. Λ. Βορείων Μεσογείων» και κωδικό MIS340190.
5)Λήψη απόφασης για δημοπράτηση των υποέργων της πράξης με τίτλο: «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας Δήμου Παλλήνης προς Ε.Ε. Λ. Βορείων Μεσογείων» και κωδικό MIS340191.

Αν, μετά από την μελέτη των παραπάνω στοιχείων, συνεχίσουν να φαντασιώνουν την κάθοδο των λυμάτων προς τον Σαρωνικό, δικαίωμά τους.
Να ξέρουν όμως, ότι οι «μπανανόφλουδες» κάποια στιγμή λιώνουν αλλά το Πλατύ Χωράφι παραμένει στην θέση του.



Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Γιώργος Μερτίρης
Δημοτικός Σύμβουλος


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε

Ίσως το κύριο θέμα για τους ΙΔΙΩΤΕΣ ενδιαφερόμενους είναι τα έργα της αποχέτευσης ,κατά τεκμήριο κερδοφόρες εργολαβίες και όχι το ΚΕΛ που είναι καίριο θέμα για τους δημότες και τη ουσία του προβλήματος.
Το θέμα είναι ότι η Ε.Ε. πολύ δύσκολα θα εγκρίνει αποσπασματικά έργα αποχετευτικών δικτύων χωρίς τα αντίστοιχα ΚΕΛ ,με δεδομένα ότι ήδη εξετάζει παρόμοιες περιπτώσεις ημιτελών έργων.
Η μόνη (ψευτο)μελέτη ΚΕΛ που μπορεί να παρουσιασθεί είναι αυτή του ΚΕΛ Β.Μεσογείων και αυτός είναι ο λόγος που την συντηρούν.
Οποιαδήποτε άλλη λύση απαιτεί μελέτες και διαδικασίες χρονοβόρες και κάνει τα όνειρα δημοπράτησης αποχετευτικών δικτύων εντός του χρονικού ορίζοντα της σημερινής κεντρικής πολιτικής εξουσίας τελείως επισφαλή.Ο.Ε.Δ.

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.