Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

postheadericon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY



Με αφορμή τις αναφορές  του πρώην Δημάρχου κ. Ανδρέα Κεχαγιόγλου κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας  καθώς και  σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στη μετατροπή του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής  σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» δηλώνει την έντονη αντίθεση της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και σε όποια αλλαγή χρήσης του χώρου αυτού. Υπογραμμίζουμε  την επιτακτική  ανάγκη δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου στο συγκεκριμένο χώρο για τις ανάγκες της Αν. Αττικής.
Σχετικά με το θέμα, σας παραπέμπουμε στην προγραμματική θέση του συνδυασμού μας, υπογραμμίζοντας  ότι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής μας καταφεύγουν στο μοναδικό Δημόσιο Φορέα Υγείας που είναι τα εξωτερικά ιατρεία του ΠΝΑ για αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους και ότι  ήδη υπάρχει στο συρτάρι σχετική Υπουργική απόφαση (Αρ. Υ3α/ΓΠ/125894/03/04 ΦΕΚ 214Β΄/5.02.2004) για τη σύσταση Κέντρου Υγείας στην αστική περιοχή του Δήμου Ραφήνας , χαμηλού κόστους, στις υποδομές του ΠΝΑ αλλά και ανάθεση από το Υπουργείο Υγείας στη ΔΕΠΑΝΟΜ εκπόνησης σχετικής μελέτης για τη δημιουργία Νέου Γεν. Νοσοκομείου και Νοσοκομείου Αποκατάστασης Αν. Αττικής.
Είναι λοιπόν ευθύνη και υποχρέωση του νέου Δήμου, να διεκδικήσει δυναμικά την υλοποίηση των παραπάνω υπουργικών αποφάσεων.
 Τέλος επισημάνουμε τη συστηματική προσπάθεια της Κεντρικής Εξουσίας να υποβαθμίσει το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον της Ανατολικής Αττικής με άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής μας με διάφορες επιβαρυντικές υπερτοπικές χρήσεις.

Εκτελεστική Επιτροπή «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»

0 σχόλια:

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.