Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

postheadericon Για την συνάντηση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου,


                                                                                                              Ραφήνα,  4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:00 μμ, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ.  Γ. Χριστόπουλου στο Δημαρχείο Ραφήνας, με αντικείμενο συζήτησης την επικείμενη δημιουργία ΚΕΛ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  σε καλό κλίμα  και οι συνομιλητές ανέπτυξαν τις θέσεις τους   για την δυνατότητα δημιουργίας  τοπικού ΚΕΛ Ραφήνας - Πικερμίου. Υπήρξε αναλυτική παρουσίαση από τον κ. Κεχαγιόγλου για τα πεπραγμένα του Δήμου επί της θητείας του και σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η κατάσταση. Ο κ. Τσαλαπατάνης ανέπτυξε την θέση του συνδυασμού του, ο δε Δήμαρχος κ.  Χριστόπουλος τοποθετήθηκε και αυτός με την σειρά του .Αποφασίστηκε οι θέσεις αυτές να αναπτυχθούν στο επόμενο Δ.Σ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011.
Ο κ. Μερτίρης ζήτησε στην αρχή της συζήτησης  να κρατηθούν πρακτικά ,γεγονός το οποίο δεν κρίθηκε τελικά ως απαραίτητο. Ο κ Μερτίρης ανέπτυξε την θέση της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» όπως αυτή προκύπτει από τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, δηλαδή ότι είναι υπέρ του τοπικού, τριτοβάθμιου, υπόγειου, βιολογικού καθαρισμού με επαναχρησιμοποίηση του νερού. Επίσης, σε σχέση με την ενημέρωση που είχε η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»  από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βλαχάκη στο επίσημο αίτημα του συνδυασμού για την μελέτη που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμος  Ραφήνας για το τοπικό ΚΕΛ Ραφήνας,  προέκυψε ότι η απάντηση του Αντιδημάρχου  περί Προμελέτης, είναι ΑΒΑΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗΣ. Μελέτη υπάρχει. Μετά από αυτό, ζητάμε από τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου κο Χριστόπουλο να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακόλουθα:
1)Η εύρεση όλων των σχετικών εγγράφων (εισερχόμενη-εξερχόμενη αλληλογραφία) με Δημόσιες Υπηρεσίες, ΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια Αττικής, ΕΥΔΑΠ, ΝΠΙΔ, Εταιρείες Συμβούλων κλπ, που αφορούν στο θέμα «Μελέτη Δικτύων Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού Ραφήνας.»
2)Με δεδομένη την – κατά δήλωση του ιδίου- άγνοια του νέου αντιδημάρχου κου Βλαχάκη για ύπαρξη μελέτης του θέματος, να διερευνηθεί πιθανή ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για απόκρυψη στοιχείων από την νέα δημοτική αρχή, κατά την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων.

Γραφείο Τύπου ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

0 σχόλια:

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.