Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

postheadericon Γιώργος Μερτίρης



Ορκίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ  Γιώργος Μερτίρης
 Επικοινωνία μαζί του για θέματα του Δήμου  6936001169

postheadericon ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Καλή χρονιά, με υγεία και αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών, μπροστά στην νέα τάξη πραγμάτων που επιβάλει το Δ.Ν.Τ και η Ε.Ε  .  

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

postheadericon Ραφήνα -Κερατέα

Γιώργος Μερτίρης
Επικεφαλής της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
και Δημ. Σύμβουλος απο 1/1/2011

Ζήτησε και τελικά εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Κερατέας καθώς επίσης και να καταδικαστεί "η βία* απο όπου κι άν προέρχεται"


Read more: http://rafinastage.blogspot.com/#ixzz19Xqp9Ceu

postheadericon Κερατέα

Μια ακόμα μεγάλη νίκη στον αγώνα των κατοίκων έναντι της χωροθέτησης ΧΥΤΑ στη Κερατέα ήρθε σήμερα από το ειρηνοδικείο Λαυρίου. Πιο συγκεκριμένα με μια απόφαση καταπέλτη εναντίων των εργολάβων το ειρηνοδικείο Λαυρίου αναγνώρισε το δίκιο των κατοίκων και του Δήμου και απαγόρευσε την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στην επίμαχη περιοχή μέχρι

α)να συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της εκτάσεως για την εκτέλεση της Α΄ φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. Κερατέας,
 

β) να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, βάσει της οποίας κατέστησαν οι καθ’ων ανάδοχοι αυτού του έργου,
 

γ) να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό και
 

δ) να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας.

Ο Δήμαρχος Κερατέας κος Σταύρος Ιατρού μετά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε ικανοποιημένος, «και σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα πως σε αυτή την ιστορία είναι παράνομο το κράτος και όλοι εμείς εδώ προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την νομιμότητα. Ζητάμε να αποχωρήσουν αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις και να σταματήσουν όλα αυτά τα επεισόδια πριν γίνουμε μάρτυρές χειρότερων κακών. Όσο και αν προσπαθούν δε θα τα καταφέρουν. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να γίνει έναρξη εργασιών στο Οβριόκαστρο που θα παραμείνει αρχαιολογικός χώρος και τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνουν τη θέση τους. Κάνω και αυτή τη στιγμή έκκληση να αντιληφθούν το σφάλμα στο οποίο έχουν υποπέσει και να φύγουν από το τόπο μας. Δε θα είμαστε υπεύθυνοι για ότι συμβεί.» 




Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει κοινοποιηθεί στον επικεφαλής αξιωματικό των ΜΑΤ, οι δυνάμεις εξακολουθούν έως και αυτή την ώρα να βρίσκονται στη περιοχή αποκόπτοντας κάθε πρόσβαση στις περιουσίες των κατοίκων.

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.