Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

postheadericon καύση πράσινων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανεξέλεγκτη καύση πράσινων, στην πλειοψηφία τους απορριμμάτων, είναι απαράδεκτη ως μέθοδος διαχείρισης του συγκεκριμένου ρεύματος αποβλήτων. Είναι πασιφανές και αυταπόδεικτο ότι, μαζί με την «αθώα» καύση των  πράσινων αποβλήτων (κλαδέματα, κλπ), αποτεφρώνονται και απόβλητα τα οποία κάθε άλλο παρά «αθώα» είναι.
Καναπέδες, κρεβάτια, στρώματα, πλαστικά, λάστιχα, ρούχα και ότι άλλο μπορεί να παρατηρήσει με μια απλή ματιά κάποιος, που επισκέπτεται τον ΧΑΔΑ στο νεκροταφείο και τον ΧΑΔΑ στην Αρίωνος, αποτεφρώνονται, δημιουργώντας ένα τοξικό κοκτέιλ αέριων αλλά και στερεών ρύπων (υπολείμματα καύσης).Οι διοξίνες και τα φουράνια που παράγονται από την ανεξέλεγκτη καύση, δεν πάνε στον «θεό» όπως πιθανά να θεωρεί κάποιος. Κατακάθονται στο έδαφος και περνούν στην τροφική αλυσίδα. Αν κάποιος σταθεί τυχερός και δεν τα εισπνεύσει θα πρέπει να σταθεί δυο φορές τυχερός για να μην τα φάει και να μην τα πιεί.
Καταγγέλλουμε την πρακτική της Δημοτικής αρχής, απαιτούμε την άμεση κατάσβεση της συγκεκριμένης εστίας καύσης στο Νεκροταφείο και ζητάμε την δημιουργία διαπαραταξιακής ομάδας εμπειρογνωμόνων για να συζητηθεί το τεράστιο θέμα της διαχείρισης όλων των ρευμάτων αποβλήτων στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.
Η θεματική ομάδα περιβάλλοντος της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ παρακολουθεί τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της στον Δήμο μας και δεν θα διστάσει να προβεί σε όποια ενέργεια κρίνει αναγκαία, προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση του οικοσυστήματος και της λογικής μας.

Γραφείο Τύπου - Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος- ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ http://www.oikopolisrafina-pikermi.blogspot.com/
Συντονιστής :  Χάρης Μουρκάκος / τηλ επικοινωνίας :697 3502

0 σχόλια:

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.