Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

postheadericon Πρωτόγνωρη επίθεση στον Γιώργο Μερτίρη

Πρωτόγνωρη επίθεση δέχτηκε χτες ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ  Γιώργος Μερτίρης από δήθεν αγανακτισμένο πολίτη, όταν ο Σύμβουλος προσπαθούσε να περισώσει δασικές εκτάσεις από οργανωμένα συμφέροντα. Δυστυχώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για άλλη μια φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ....... δείτε το video από το Rafinastage.blogspot.com


10 σχόλια:

Γιωργος Σ. είπε...

Ο Γιωργος Μερτιρης και ο Χρηστος Τσαλαπατανης ειναι οι μονοι δημοτικοι συμβουλοι που καταψηφισαν την αποφαση-κερκοπορτα για την καταγραφη οικισμων που βρισκονται εντος δασικων εκτασεων. Ειναι προς τιμη τους οτι θετουν το ζητημα της προστασιας των δασικων εκτασεων του Πικερμιου και προσβλεπουμε στη δυναμικη παρουσια τους στο δημο για να αποτρεψουν απο κοινου με τους ενεργους πολιτες τα σχεδια των μικρων και μεγαλων καταπατητων και των μισθαρνων τεχνοκρατων τους.

Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει τίτλους από το 1870 και έχει αναγνώριση της κυριότητας από το ΑΣΙΔ, ενώ έχει απόφαση ένταξης στο σχέδιο πόλης από το 1980.

Επομένως υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 3889/10.
Αργότερα ο «πωλητής» της υπόθεσης Βατοπεδίου που κατοικοέδρευε τότε στο Δασαρχείο Πεντέλης «χαρακτήρισε» την περιοχή ως «Δασική» και αργότερα απέκτησε 4 τίτλους στον παραπάνω οικισμό. Ολόκληρη άλλωστε η περιοχή του οικισμού ΝΤΡΑΦΙ προέρχεται από τον ίδιο τίτλο.

Μάλιστα υπάρχουν πολλαπλά παλαιότερα έγγραφα της ίδιας της δασικής Υπηρεσίας που αναφέρουν ότι η περιοχή «δεν είναι δασικού ενδιαφέροντος» κλπ
Μέρος του παραπάνω περιοχής έχει απόφαση ένταξης στο σχέδιο πόλης και όρων δόμησης αλλά περιλαμβάνεται στην Α ζώνη του Πεντελικού όρους.
Με βάση το άρθρο 26 παρ. 3 του παραπάνω Νόμου και όπως διατυπώνεται οι διατάξεις του ΠΔ της ζώνης προστασίας καταργείται.

Μάλιστα μετά από φωτοερμηνευτικό έλεγχο της περιοχής αποδεικνύεται ότι ήταν διάσπαρτη από «πεζούλες καλλιέργειας» και ο κυρίαρχος χαρακτήρας είναι γεωργικός. Δείτε και μόνοι σας.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο μου αν και ζητήθηκε συγνώμη στο Δημοτικό Συμβούλιο έχω να πω :
1. Άλλο καταπατητές άλλο Ιδιοκτήτες
2. Άλλο «Οικολογική ευαισθησία» και άλλο η αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων βολεμένων των όμορων περιοχών
3. Άλλο συνάδελφος και άλλο ρουφιάνος
4. Άλλο να δουλεύεις και άλλο ζηλεύεις
5. Άλλο να δουλεύεις για το αντικείμενό σου και να σέβεσαι τους συναδέλφους και άλλο να τους δουλεύεις από στημένες προκηρύξεις κομματόσκυλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ρωτήστε τον κο Αποστολίδη να σας πει)

Με τιμή
Δρ. Ελευθέριος Σταματόπουλος
Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος Μελετητής

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είπε...

Κύριε Σταματόπουλε, τα δικά μου στοιχεία άλλα λένε, σύντομα και όταν πρέπει, θα σας απαντήσω σε όσα υποστηρίζετε.Δεν ξέρω τι θέλετε να πείτε για τους βολεμένους όμορων περιοχών, εγώ παντός μένω στο Πικέρμι (κέντρο) Δεν ξέρω ποιος σας ζήτησε συγνώμη εγώ πάντως όχι.

Γιώργος Μερτίρης

Ανώνυμος είπε...

Ευχαρίστως να δούμε τα "στοιχεία σας" όποτε εσείς θέλετε.

Πάντως δεν υποστηρίζω τίποτα εκτός από την επιστημονική και την ιστορική αλήθεια όλων των εκτός σχεδίου περιοχών.
Δεν είπα δε τίποτα άλλο παρά μόνο όσα αναφέρει ο Νόμος 3889/10. Και δεν φταίω εγώ για τον Νόμο.

Ούτε κάποιος Επιστήμονας μελετητής προσκεκλημένος να ενημερώσει επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο ενός Δήμου έχει δικαίωμα να κρύψει την αλήθεια ή να πει την μισή αλήθεια. Επειδή λοιπόν σας είπα ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ δεν έγινα ξαφνικά "Εμπορος Δασών". Βρίζετε άδικα έναν Μελετητή στρατιώτη προστασίας των Δασών. Είμαι το ακριβώς αντίθετο. Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα μας www.silva-natura.gr και θα καταλάβετε.

Μην περιορίζετε το θέμα μόνο στο Πικέρμι, είστε σύμβουλος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.
Το παράξενο είναι ότι συμφωνείται με τον Νόμο και την εφαρμογή του και ειδικότερα της ένταξης στο σχέδιο πόλης των Οικισμών στερούμενης Νόμιμης άδειας (άρθρο 24) για όλες τις περιοχές πλην του Πικερμίου.

Κε Μερτίρη φαντάζομαι ότι συμφωνείται με την διαδικασία ανάρτησης των δασικών Χαρτών. Κατά την γνώμη μου η ανάρτηση και κύρωση των Δασικών Χαρτών είναι το βασικό μέτρο αποτελεσματικής προστασίας των Δασών και του Περιβάλλονος.

ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ.
Διαφορετικά θα έρθει κάποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος στο μέλλον να μας πει την δική σας φράση "ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ", αρκεί (συμπληρώνω εγώ) να μας συμφαίρει.

Όσο για την "συγνώμη" έτσι με ενημέρωσαν γιατί όταν με βρίσατε είχα φύγει από το ΔΣ.
Και βέβαια ούτε και μου χρειάζεται. Ξέρω τι είμαι και το ξέρουν χιλιάδες μα χιλιάδες φίλοι μου. Πήρατε άλλωστε μία γεύση.

Δρ.Ελευθέριος Σταματόπουλος
210 9273900-2

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σταματόπουλε πάτε καλά; Δηλαδή να γκρεμίσουμε και την Διασταύρωση και τα περιβολάκια κλπ, κλπ. Αυτό ήθελες να πει ο Μερτίρης; Ότι έγινε έγινε, όπου έκτισαν παράνομα κλπ. τελείωσε, δεν μπορείς να γκρεμίσεις ολόκληρους οικισμούς που έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια ενταγμένοι στο σχέδιο πόλης, αυτό είπε ο άνθρωπος και πολύ σωστά.Ο Μερτίρης εστίασε στο Πικέρμι γιατί εκεί είναι το ουσιαστικό πρόβλημα: Το Πεντελικό. Πέντε δέντρα έμειναν, τόσες πυρκαγιές, και εσείς μας λέγατε τον τρόπο πως να τα αποχαρακτηρίσουμε!! Εγώ αυτό κατάλαβα από αυτά που είπατε και ας τα είπατε βάσει νόμων.
Υποτίθεται είστε δασολόγος, και λέω υποτίθεται γιατί από ένα δασολόγο θα περίμενα να ακούσω άλλα πράγματα και όχι αυτά που είπατε. Προσπαθήσατε σε ένα θέμα του ΔΣ που αφορούσε την απογραφή να ανακατέψετε τα νερά και να μας το παρουσιάσετε σαν την Μεγάλη Ευκαιρία να μπουν όλοι εντός σχεδίου. Όταν δε άκουσα να κάνετε αναφορά στην Περιοχή των Κωσταντινουπολιτών εκεί μου σηκώθηκαν οι τρίχες κάγκελο!! Εκεί ήταν δάσος και το ξέρω πολύ καλά ότι φωτογραφία και να μου δείξετε.
Να κάνετε την δουλειά σας αλλά όχι στην πλάτη μας, Αφήστε και κανένα δέντρο, οξυγόνο να αναπνέουμε.
Δεν σας ξέρουν μόνο οι φίλοι σας όμως σας "ξέρουν" κι άλλοι....
Κάτοικος Διασταύρωσης Ραφήνας

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είπε...

Είναι αλήθεια ότι πήρα εγώ και το Δημοτικό Συμβούλιο γεύση από τους φίλου σας...
Φαίνεται εξάλλου και στο video να τους χαίρεστε!!!

Γιώργος Μερτίρης

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι θέλατε να ακούσετε. Εγώ είπα όλη την αλήθεια στο Δημοτικό Συμβούλιο και υβρίστηκα ενώ απουσίαζα κιόλας και δεν μπορούσα να απαντήσω.
Τώρα τα υπονοούμενα και τα υπόλοιπα είναι συνδικαλιστικές ανοησίες με τις οποίες δεν ασχολούμαι.
Τώρα για κάθε θέμα θα γίνει ξεχωριστή αντιμετώπιση.
Όταν μία περιοχή έχει μέχρι και όρους δόμησης περιλαμβάνεται σε αυτό που λέτε : "Ότι έγινε καλώς έγινε";.
Οι πράξεις αυτές ασφαλώς και αποτελούν ισχύουσες Πράξεις της Διοίκησης. Όπως ισχύουσα Διοικητική πράξη αποτελεί και η σύμφωνη γνώμη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου για την ένταξη στο σχέδιο πόλης οποιασδήποτε περιοχής.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια (μαζί με παλιά έγγραφα της Ίδιας της Δασικής Υπηρεσίας) και δεν είχα δικαίωμα να την κρύψω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν φταίω εγώ για τον Νόμο ούτε τον έγραψα ούτε τον ψήφισα εγώ.

Τέλος θέλω να τονίσω δύο πράγματα :
1. ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΏΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΊ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΉΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΏΣΟΥΝ
2. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΏ ΚΑΘΌΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Κο ΜΕΡΤΙΡΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΌΣΩΠΟ ΜΟΥ

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΡΆΨΩ ΆΛΛΟ ΣΧΌΛΙΟ ΌΣΟ ΑΦΑΙΡΟΎΝΤΑΙ ΣΧΌΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΌ ΌΧΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΤΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΏΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΏΤΩΝ.

Δρ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είπε...

Από γραφείο τύπου ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Ποτέ και για κανέναν δεν Αφαιρέθηκε σχόλιο από το blog μας. Ούτε και πρόκειται να συμβεί ποτέ...Κύριε Σταματόπουλε εάν για κάποιο λόγο δεν εμφανίστηκε κάποιο σχόλιο σας Παρακαλώ, να το
ξαναστείλετε γιατί προφανώς έχετε κάνει κάποιο λάθος (όχι εσκεμμένο ελπίζουμε)

Ανώνυμος είπε...

Οκ. Όλα τα σχόλια είναι στην θέση τους. Εγώ έκανα λάθος.
Πότε θα δούμε μαζί τις αεροφωτογραφίες για όποια περιοχή σας ενδιαφέρει; Η πρόσκληση ισχύει.

Δρ. Ελευθέριος Σταματόπουλος

Blog Archive

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.