Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

postheadericon ΚΕΛ Ραφήνας

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις για το ΚΕΛ Ραφήνας και τις αντικρουόμενες πληροφορίες περί της δημιουργίας του, η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» πήρε την πρωτοβουλία και προκάλεσε συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά  με το θέμα. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος ο κος Χριστόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Στέφος και  κ. Μπατάλης, ο υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος κ. Αντενούτσι, ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημ. Σύμβουλος Αρτέμιδας κ. Κασίμης, ο  ειδικός  κ. Ζαρκανίτης, ο υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παπαστεφάνου και εκ μέρους της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», ο κ. Μερτίρης, ο κ. Γκινοσάτης, η κα Ραφτοπούλου, ο                      κ.  Καλαθάκης και η  κα Πιστέντη.
Οι εκπρόσωποι της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» εξέφρασαν στο νέο Δήμαρχο τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις  σχετικά με την κατασκευή του ΚΕΛ Β. Μεσογείων οι οποίες συμπυκνώνονται στα εξής:
-          Επανέρχεται ένα παλιό, επικίνδυνο και καταστροφικό σχέδιο το οποίο είναι ήδη καταδικασμένο στην συνείδηση όλων των κατοίκων της περιοχής.
-          Γίνεται προσπάθεια να προκαταλάβουν τις νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές προκειμένου να μην γίνει η προβλεπόμενη διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες.
-          Προκρίνεται ένα πολυδάπανο και φαραωνικό έργο για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργολαβικών συμφερόντων και σε βάρος της υγείας, της περιουσίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Μετά από συνολική ενημέρωση του κ. Κασίμη για την ιστορία του έργου και για τις νέες εξελίξεις, ο ίδιος εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στη δημιουργία του. Μαζί του συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και ο νέος Δήμαρχος κ. Χριστόπουλος έθεσε εαυτόν στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον του προτεινόμενου ΚΕΛ.
Ο κ. Χριστόπουλος ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα είχε συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και θα μας πληροφορούσε μέχρι την Παρασκευή 26/11/2010 για τις εξελίξεις προκειμένου κι εμείς με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους πολίτες.
Αντί  πληροφόρησης από τον κ. Χριστόπουλο, διαβάσαμε σήμερα Παρασκευή 26/11, συνέντευξη του νέου Δημάρχου στην εφημερίδα Ανατολική Ακτή όπου εμφανίζεται να συντάσσεται απόλυτα με την πρόταση της ΕΥΔΑΠ την οποία στη σύσκεψή  είχε κατηγορηματικά απορρίψει.
Αντίθετα με τις παλινωδίες του κ. Χριστόπουλου, η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» θα συνεχίσει να παλεύει για την υλοποίηση της πρότασης της για δημιουργία Δημοτικού ΚΕΛ τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων και ενάντια στο φαραωνικό έργο στο πλατύ χωράφι.
Γραφείο Τύπου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»

0 σχόλια:

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.