Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

postheadericon «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

«ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

 «η εμπειρία δίχως όραμα, ψυχή , ενθουσιασμό, φαντασία και εντιμότητα δεν αξίζει τίποτε από μόνη της. Εάν πάλι δεν διεκδικεί, γρήγορα μεταβάλλεται στο μακρύ χέρι του κράτους και των φίλων».

Με αυτή την αρχή  γεννήθηκε η δημοτική μας κίνηση  για το νέο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.
 Σ΄ αυτή την εκλογική μάχη,  η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»  έδωσε έναν τίμιο και ηθικό πολιτικό αγώνα με ελάχιστα μέσα και στάθηκε όρθια με το κεφάλι ψηλά. Άρθρωσε - μόνη αυτή - τον πολιτικό της λόγο για τα προβλήματα και το μέλλον του Δήμου μας, όταν οι άλλοι επιδίδονταν σε χυδαία ψηφοθηρία, σταυρομαγειρέματα και  ευκαιριακές συμμαχίες χωρίς πολιτικές και ηθικές αρχές. Καταγγείλαμε ανοικτά το όργιο του εκλογικού παζαρέματος, του καιροσκοπισμού, τους «δεινόσαυρους» της πολιτικής, τα «τζάκια», τις φαμίλιες, τους «βαρόνους».
        Ο συνδυασμός μας, στο ελάχιστο χρόνο της ζωής του, μέσα σε συνθήκες ακραίας παραταξιακής πόλωσης και εκβιαστικών πολιτικών διλημμάτων κατάφερε να ταρακουνήσει ένα παγιωμένο επί τετραετίες πολιτικό σκηνικό επιδεικνύοντας πολιτικό θάρρος.
        Η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» δεν εκπορεύτηκε και δεν καπελώθηκε από κανένα πολιτικό κόμμα παρά τις επίμονες προσπάθειες των αντιπάλων της να την ταυτίσουν με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο για να την εξουδετερώσουν.
       Δεν παζάρεψε και δεν παζαρεύει με κανέναν τις αρχές της και την πολιτική της αυτονομία.
      Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανένα, δεν είμαστε υποθηκευμένοι σε κανένα, δεν πάσχουμε από κομματικές αγκυλώσεις. Μπήκαμε  σ΄ αυτόν τον διαρκή αγώνα για να ανατρέψουμε και όχι να συντηρήσουμε και να αναπαλαιώσουμε καθεστώτα, για αυτό και δεν μας αφήνει αδιάφορους η αγωνία των συμπολιτών μας που ελπίζουν σε μια δημοτική πλειοψηφία δεκτική, αντιαυταρχική, δημοκρατική, με αντικαθεστωτική λογική.
      Στο νέο Δήμο μας, η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της και με όλα τα μέσα για την πρόοδο του τόπου. Θα στηρίξει ενεργά οποιαδήποτε απόφαση και ενέργεια της δημοτικής Αρχής που είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης των όρων της ζωής στον τόπο μας, θα καταθέτει τις ιδέες της, τις προτάσεις της, τα προγράμματα της, θα διεκδικήσει τη συμμετοχή των δημοτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για τα δημοτικά πράγματα και θα διαθέτει το έμψυχο δυναμικό της για την επίτευξη των στόχων του προγράμματός της. Συγχρόνως, δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανένα δημοτικό παράγοντα που θα επιχειρήσει να πολιτευθεί αντίθετα με τα συμφέροντα του Δήμου  και που θα προσπαθήσει να πολιτευθεί αυταρχικά, αντιδημοκρατικά και χωρίς διαφάνεια αλλά θα σταθεί απέναντί του δυναμικά για να υπερασπίσει τα δικαιώματα όλων των συμπολιτών μας.
     Ζητάμε από τον κάθε δημότη ξεχωριστά, να αναλάβει τις προσωπικές ευθύνες του και να συμβάλλει όχι μόνο με την ψήφο του αλλά και με την δράση του σε μια νέα αρχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τόπο μας.
      Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλους σας να ενεργοποιηθείτε, να εμπιστευτείτε την ΟΙΚΟΠΟΛΗ και να την πλαισιώσετε με τη συμμετοχή σας έτσι ώστε να διεκδικούμε  δυναμικά αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει.

      Οι υποψήφιοι και τα μέλη της «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνδημότες μας που μας επέλεξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους ως συνειδητοί πολίτες στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» ήρθε για να μείνει και να δικαιώσει την επιλογή τους.

0 σχόλια:

About Me

Γιώργος Μερτίρης
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Από το Blogger.